T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / YÜREĞİR - Doğankent İlkokulu

Doğankent İlkokulu

Telefon
(322) 334 04 50
Belgegeçer
0
WEB
https://yuregirdogankentilkokulu.meb.k12.tr
Adres
DOĞANKENT KIŞLA MAH. KARDELEN CAD. ILKOKUL BLOK NO 3 YÜREĞİR / ADANA
Vizyon
Öğrencilerin doğuştan veya sonradan kazanılmış yeteneklerini ortaya çıkarmak,onu istek ve ilgilerine göregeliştirmek.Öğrenciye,Atatürk İlke ve İnkılaplarına,T.C. anayasasına ve Türk demaokrasinin ilke ve yöntemlerine uygun,haklarını kullanabilme,görevlerini yapabilme ve sorumluluklarına yüklenebilme yeteneği kazandırabilmasini sağlamak.
Misyon
Bizler; idareci, öğretmenler ve okul personelleri, bir bütün olarak, gerekli saygı ve sevgi çerçevesinde, bütün imkânsızlıklara rağmen, öğrencilerimizin öğrenmeleri, bilgili, başarılı, kendine güvenen bir birey olarak yetişmeleri, 21. yüzyılda çağdaş yaşamın gereklerini yerine getirebilecek beceriler kazanmaları için hiç durmadan çalışacağız.
Başarılar
Öğretmen :25
Öğrenci :630
Derslik :16
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :4040
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
Saatler
Derse Başlama:08.50 Ders Bitişi:14.20
Isınma
Merkezi Klima Sistemi
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Her 8-10 dakikada bir Doğankent minibüsleri hareket etmektedir. Ayrıca her saat başları Belediye Otobüsleri ile de ulaşım sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Doğankent Beldesi Yüreğir ilçemizin mahallelerinden biridir.İlçe merkezine 16 km´dir. Doğankent´te Bahçelievler,Kışla,Cumhuriyet ve Gazipaşa mahalleleri bulunmaktadır.Mahalle nüfusu yaklaşık 30.000 civarındadır.Halkın çoğunun geçim kaynağı çiftçilik ve hayvancılıktır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Yüreğir İlçesinin Mahallesidir.İl merkezine uzaklığı 16 km´dir.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır