T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / YÜREĞİR - Doğankent İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

    Okulumuz Doğankent İlköğretim Okulu olarak; Adana İli Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent Beldesi Bahçelievler Mahallesi Kardelen Sokak No:1 de   olup 07/ Şubat / 2011   yılında eğitim –öğretime açılmış bulunmaktadır.

25-10-201925-10-2019      Doğankent Beldesi 4 mahalleden kurulmuş olan bir beldedir. Bunlar; Bahçelievler Mahallesi, Kışla Mahallesi, Gazipaşa mahallesi,  ve  Cumhuriyet Mahalleridir. Şehir merkezine16 kilometreuzaklıktadır. Doğankent Beldesi ile Adana arasındaki yol Duble yol olup asfalttır.Yaz ve Kış aylarında ulaşım sorunu yoktur.Her 7 dakikada bir Dolmuş çalışmaktadır.Ayrıca belirli saatlerde Belediye Otobüsü çalışmaktadır. Doğankent Beldesi geniş topraklara sahip bir beldedir.Halkın büyük bir kısmı Tarımla uğraşmaktadır.Bir kısım halk ise Hayvancılıkla uğraşmaktadır.

     Doğankent Beldesi coğrafi konum olarak doğusunda Bekmez Köyü, Batısında Denizkuyu Köyü, kuzeyinde Taşçı, ,Güneyinde Solaklı Güneydoğusunda Sazak Köyü ile çevrilidir. Kasabamız  17.000 nüfusa sahip olup,  Belde  halkı geçim kaynağı olarak hayvancılık ve  çiftçilikle özellikle tarım ile geçim sağlamaktadırlar. Genç Nüfus yaz aylarında tarlada çalışarak  geçimlerini sağlamaktadırlar. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.12.2014 - Güncelleme: 29.10.2019 19:16 - Görüntülenme: 3640
  Beğen | 0  kişi beğendi